Salată aperitiv cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g ciuperci albe
  • 70 g unt
  • 1 ceapă
  • 4 bucati ardei gras
  • 2 gogoşari
  • sare
  • piper alb
  • 200 g şuncă de Praga
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 2 lingurite oţet balsamic

Mod De Preparare

1. Se curăţă ciupercile de coajă, se spală cu apă rece, se lasă să se scurgă şi se taie felii potrivite.

2. Separat, se pune untul să se topească, se toacă ceapa solzişori şi se căleşte câteva minute la foc mic, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să scadă.

3. Între timp, se curăţă ardeii şi gogoşarii şi se taie cubuleţe.

4. Şunca de Praga se taie ultima ca să nu se oxideze şi se amestecă într-un bol cu ardeii, gogoşarii, ciupercile, pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte ca aperitiv.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.