Salată aperitiv

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 30 g unt
  • 12 forme din aluminiu pentru tarte
  • piper
  • 200 g peşte afumat
  • 1 lămâie
  • 100 g măsline
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • 150 g brânză proaspătă
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legatura ridichi
  • 1 legatura mărar şi pătrunjel verde
  • sare

Mod De Preparare

1. Se desfac foile de plăcintă şi se lasă deoparte să se decongeleze. Se întind apoi şi se taie în 12 discuri sau pătrate, care se aşază în formele de tarte unse cu unt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.

2. Peştele se taie fâşii şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, castraveţii şi ridichile se taie felii, iar ardeiul gras se taie cubuleţe. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă uşor cu parmezanul, ardeiul gras, sare, piper, mărar şi pătrunjel verde după gust.

3. În coşuleţele coapte şi răcite se pun câte o lingură cu cremă de brânză, bucăţi de peşte afumat, măsline, câteva felii de castravete şi de ridichi. Se ornează cu verdeaţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi