1. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie feliuţe. Se spală verdeaţa, cimbrul, busuiocul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt. Toate se pun într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare.
2. Separat, se taie 4-5 felii de pâine albă sau integrală. Feliile se taie cubuleţe şi se stropesc cu unt topit sau cu ulei de măsline şi se presară cimbru. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească.
3. Între timp, se pregăteşte sosul din ulei, zahăr, sucul de mere rase şi stoarse, piper, cimbru, şi se amestecă bine până se topeşte zahărul.
4. Se spală roşiile, ardeii, se şterg şi se taie cubuleţe, apoi se pun în bolul cu verdeaţă, alături de crutoane şi de sos. Se amestecă uşor să nu se zdrobească ingredientele şi se serveşte proaspătă.