1. Se spală şi se curăţă ardeii, gogoşarii, castraveţii, conopida şi ţelina. Se taie felii, cubuleţe sau rondele şi se pun într-un vas mai mare.
2. Separat, într-o cratiţă de 3-4 l, se pun oţetul, apa, mierea, sarea, usturoiul, boabele de muştar şi de piper. Se pune pe foc şi când lichidul începe să clocotească, se pune o parte din amestecul de ardei, gogoşari, conopidă, castraveţi şi ţelină. Se acoperă vasul şi după câteva clocote se scot legumele cu o supieră şi se pun deoparte într-un vas, care se acoperă. Se repetă operaţia, până se termină tot amestecul de legume.
3. Se aşază apoi în borcane, turnând după fiecare strat şi câte o porţie de baiţ. Se acoperă cu capace sau se leagă cu celofan dublu şi se pun în cămară sau beci.