Salată aromată de iarnă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg gogoşari
  • 500 g ardei capia (combinat, verde şi roşu)
  • 2-3 castraveţi de grădină
  • 1 conopidă mică
  • 1 ţelină
Pentru baiţ
  • 500 ml oţet de 9°
  • 1 litru apă
  • 250 g miere sau zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri boabe de muştar
  • 1 lingurita piper boabe

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă ardeii, gogoşarii, castraveţii, conopida şi ţelina. Se taie felii, cubuleţe sau rondele şi se pun într-un vas mai mare.

2. Separat, într-o cratiţă de 3-4 l, se pun oţetul, apa, mierea, sarea, usturoiul, boabele de muştar şi de piper. Se pune pe foc şi când lichidul începe să clocotească, se pune o parte din amestecul de ardei, gogoşari, conopidă, castraveţi şi ţelină. Se acoperă vasul şi după câteva clocote se scot legumele cu o supieră şi se pun deoparte într-un vas, care se acoperă. Se repetă operaţia, până se termină tot amestecul de legume.

3. Se aşază apoi în borcane, turnând după fiecare strat şi câte o porţie de baiţ. Se acoperă cu capace sau se leagă cu celofan dublu şi se pun în cămară sau beci.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.