Salată asortată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 1 căpăţână mijlocie de salată verde
  • 1 căpăţână mijlocie de salată roşie
  • 2 bucati ardei gras coloraţi
  • 1 legatura ridichi
  • 100 g ciuperci
  • 2-3 roşii
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui
  • 1 lingurita unt
  • zeama de la jumătate de lămâie
Pentru sosul de brânză
  • 4 linguri maioneză
  • 1 lingura caşcaval ras
  • 1 lingura brânză mărunţită
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura boia
  • sare
  • 1 lingurita oţet de vin
Pentru oţetul balsamic
  • 80 g muştar cu seminţe dulce
  • 150 ml ulei măsline
  • 1 lingura oţet de vin
  • 50 g legume congelate
Pentru sosul de usturoi
  • 150 ml iaurt
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 fire pătrunjel
  • 1 lingura amestec de condi¬mente uscate pentru supă

Mod De Preparare

1. Se spală salata, se scurge bine şi se rupe în bucăţi mai mici, care sunt puse apoi în vasul de salată. Se adaugă ridichile, ardeii şi roşiile spălate şi tăiate felii. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun peste celelalte legume din vasul de salată. (Se pot folosi şi ciuperci din conservă).

2. Seminţele de floarea-soarelui se prăjesc în unt şi se presară peste salată. Salata obţinută se serveşte dreasă cu un sos de brânză sau de iaurt ori cu oţet balsamic. Fiecare din­tre sosuri se obţine prin amestecarea ingredientelor.