Salată bogată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată
  • 200 g bacon
  • 200 g pâine albă sau neagră
  • 75 g unt
  • cimbru uscat
Pentru sos
  • sare
  • piper
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • 2-3 lingurite oțet balsamic
  • 3-4 linguri vin spumos dulce
  • 1 lingurita zahăr

Mod De Preparare

1. Se alege salata, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie pâinea în felii, apoi în fâşii. Se topeşte untul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se adaugă pâinea. Se lasă să absoarbă aromele şi apoi se rumenesc în cuptorul încălzit în prealabil.
2. Baconul se taie cubuleţe şi se rumenesc în sucul propriu.
3. Între timp, se pregăteşte sosul vinegreta. Se pun într-un bol, uleiul de măsline, oţetul, vinul spumos, sarea, piperul, cimbrul şi zahărul şi se amestecă bine câteva minute.
4. Într-un bol, se pune salata verde, se adaugă baconul rumenit, crutoanele aromate şi sosul vinegreta. Salata se amestecă uşor şi se serveşte cu friptură de pui la grătar.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă