Salată boierească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru ulei
  • 1 litru oţet
  • 1 kg zahăr sau miere
  • 1 kg castraveciori
  • 1 kg ardei graşi
  • 1 kg gogoşari sau ardei capia
  • 500 g usturoi
  • 4-5 ardei iuţi (facultativ)
  • 6 foi dafin
  • 1 kg ceapă
  • 1 lingura boabe de piper
  • 3 linguri sare grunjoasă

Mod De Preparare

1. Legumele se curăţă, se spală bine şi se pun la scurs. Se taie în bucăţi mari ardeii şi castraveciorii fără coajă şi feliuţe ceapa şi usturoiul.

2. Într-un vas încăpător se pun la fiert oţetul, uleiul, zahărul sau mie­rea, condimentele şi sarea, până dau în clocot. Se pun  deasupra, pe rând, legumele, atât cât să se opărească, apoi se scot cu o paletă şi se pun în borcane, amestecate.

3. Se toarnă deasupra zeama fier­binte, apoi se închid ermetic recipi­entele şi se dau la rece.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.