Salată bulgărească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 piept de curcan
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 4 roşii
  • 1 cubuleţ unt
  • 5-6 castraveciori muraţi
  • 100 g caşcaval
  • crutoane cu usturoi
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • frunze de salată verde

Mod De Preparare

1. Se taie pieptul de curcan felii subţiri, se ung cu unt, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi rozmarin.

2. Se taie 5-6 felii de pâine cubuleţe, se stropesc cu mujdei de usturoi şi se bagă în cuptorul încins.

3. Se încinge grătarul, se pun feliile de carne, se lasă 5 minute pe o parte şi 5 minute pe cealaltă parte, se taie felii subţiri şi se lasă câteva minute să se răcească. Separat, se spală roşiile, se taie felii potrivite, castraveciorii se taie rondele şi se stropesc cu puţin ulei ca să nu-şi schimbe culoarea.

4. Se ornează un bol cu frunze de salată, se pun fâşiile de carne, roşiile, castraveciorii, caşcavalul ras, crutoanele şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se adaugă uleiul de măsline şi oţetul balsamic.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.