Salată bulgărească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ardei
  • 4 roşii mari
  • 8 castraveţi
  • 4 cartofi
  • busuioc
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la 1- 2 lămâi
  • 150 g brânză telemea
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească.

2. Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente pentru salată. Se taie ardeii destul de mare, roşiile rondele, castraveţii bucăţi la fel de mari, iar dacă sunt proaspeţi şi foarte mici, nu-i curăţaţi de coajă. Dacă sunt mai mari se curăţă.

3. Toate se pun într-un bol mai mare, se curăţă şi cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se adaugă peste celelalte ingrediente.

4. Se pune uleiul, sarea şi zeama de lămâie după gust, iar brânza se rade în momentul când se serveşte. Se ornează cu busuioc verde şi pătrunjel tocate mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.