Salată Caesar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 căpăţână de salată verde
  • 1 ou fiert cu gălbenuşul moale
  • 4-5 sardele
  • 2 felii bacon
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 felii franzelă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • câteva boabe de muştar
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Salata verde se spală şi se lasă la scurs pe un grătar. Se rupe bucăţi şi se pune într-un castron mai mare.

2. Sardelele se rup în bucăţi foarte mici şi se amestecă uşor cu gălbenuşul frecat cu 2 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper după gust. La sfârşit se adaugă şi o lingură de parmezan ras şi se toarnă peste salata verde. Se amestecă uşor şi se pune în două castroane mai mici. La fiecare porţie se mai pun crutoanele, baconul tăiat cubuleţe şi câte o lingură de parmezan ras presărat deasupra.

3. Pentru crutoane, se freacă o tigaie cu o căpăţână de usturoi tăiată în jumătăţi, apoi se prăjesc în ulei cubuleţele de pâine.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.