Salată capri

De Ileana,

Ingrediente

  • 4 felii şuncă
  • 2 bucati roşii
  • 2 bucati anason
  • 15 ml ulei măsline (2 linguri)
  • 100 ml oteţ balsamic
  • 30 g zahăr brun
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper negru măcinat
  • 2 frunze busuioc
  • 150 g brânză mozzarella

Mod De Preparare

Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară.

Mod de preparare:

Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul şi anasonul la foc mic. Trebuie fierte până când oţetul începe să scadă, aproximativ un sfert de oră.

În paralel, taie roşiile felii şi înfăşoară-le în feliile de şuncă. Aşază-le apoi în tavă şi stropeşte puţin ulei deasupra, presară sare şi piper. Se lasă la cuptor până când şunca începe să se rumenească, adică preţ de aproximativ 20 de minute.

Pe un platou, pune mozzarella tăiată felii sau bucăţele, orneză-l cu frunzele de busuioc şi aşază apoi roşiile scoase din cuptor, peste care se toarnă sosul de anason. Se serveşte caldă.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!