Salată cu ciuperci şi ardei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg ardei graşi în trei culori
  • 1,5 kg ciuperci de cultură
  • 1,5 kg hribi
  • 500 g măsline negre proaspete
  • 1 ardei iute verde
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 litri oţet din vin
  • 400 ml ulei
  • 300 g piper boabe
  • 5 litri apă
  • 5 linguri sare grunjoasă

Mod De Preparare

1. Ardeii se taie felii şi se curăţă de seminţe. Ciupercile şi hribii se taie lamele, iar ceapa se taie rondele. Se aşază în borcan amesteca­te, se pune ardeiul iute întreg la mijloc şi se presară printre legume măslinele şi boabele de piper.

2. Se adaugă oţetul şi uleiul, apoi se toarnă saramura fierbinte. Se acoperă cu celofan şi se ţine la soare timp de o săptămână. Este o salată excelentă pentru fripturile la cuptor şi la grătar, dar poate fi folosită şi ca adaos la mâncărurile de legume.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor