Salată cu fructe de sezon

De Ileana,

Ingrediente

  • 800 g fructe proaspete (pepene galben, caise, căpşuni, cireşe, kiwi)
  • zeama de la 2 lămâi
  • 4 linguri zahăr
  • 100 ml vermut alb
  • 1-2 linguri rom
  • mentă proaspătă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se presară cu două linguri de zahăr şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor şi se împart în două boluri mai mici. Într-unul se presară romul şi restul de zahăr, iar în celălalt vas se adaugă vermutul. Se acoperă cele două vase şi se lasă la rece.

2. Salata se serveşte combinând fructele din cele două boluri sau separat, cu vermut sau rom, după preferinţe. Se ornează cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.