Salată cu muşchi de vită

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g vrăbioară de vită
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • sare
  • piper roşu
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1 ceapă roşie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 4 roşii
  • 400 g salată
  • 1-2 lămâi
  • 100 g iaurt
  • 6 căţei usturoi
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Se taie bucata de carne foarte subţire, se bate cu un ciocan de şniţele, se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu piper, boia dulce şi iute.

2. Separat, se alege salata şi se spală în câteva ape.

3. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se amestecă cu iaurtul şi sarea. Pentru un gust deosebit se adaugă şi mărar tocat mărunt.

4. Se încinge grătarul, se presară solzişori de ceapă roşie şi se aşază feliile de carne. Se răsucesc la intervale scurte de timp, ca să nu se ardă. Într-un bol, se pun frunzele de salată, se amestecă cu sare, piper, ceapă verde şi roşie, tocate mărunt, cu feliuţe de roşii şi de lămâie şi pe deasupra se pun feliile de carne friptă. Salata se serveşte cu sosul de usturoi.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma