Salată cu paste

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g paste în trei culori
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 150 g caşcaval
  • 2 ardei graşi
  • 200 g roşii
  • 50 g unt
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Pentru sos, morcovii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se călesc în unt încins, apoi se sting cu 100 ml apă călduţă şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Se pasează sau se mixează până se obţine un piure şi se amestecă cu smântâna. Se condimentează după gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.

2. Pastele se fierb în apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se stropesc cu ulei şi se pun într-un castron. Se adaugă ardeii şi roşiile tăiate rondele şi caşcavalul ras.

3. Se porţionează şi se servesc cu sos de smântână. Se ornează cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi