Salată cu piept de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g friptură din piept de pui
  • 1 salată verde
  • 1 ceapă albă
  • 1 ţelină mică
  • 1 gulie
  • 300-400 g roşii
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 1 portocală
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Salata se spală foarte bine cu apă rece, apoi se lasă la scurs într-o strecură toare. Se rupe apoi în bucăţi şi se pune într-un castron mai mare. Se adaugă ceapa tăiată solzişori, ţelina şi gulia tăiate julien sau date pe răzătoarea mare. Se presară un praf de sare, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie şi uleiul. Se amestecă uşor şi se lasă deoparte 5 minute.

2. Între timp, friptura se taie cubuleţe. Se pune în salată şi se amestecă. La sfârşit se adaugă portocala şi roşiile tăiate felii. Se presară verdeaţă tocată şi se serveşte imediat

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.