Salată cu piept de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g file piept de pui
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ceapă
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 linguri ulei
  • 1 salată verde
  • verdeaţă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 ardei graşi
  • 300 g iaurt
  • 100 g brânză proaspătă

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se spală şi se usucă, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 10 – 15 minute. Se încinge cuptorul.

2. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă pieptul de pui şi apă cât să acopere legumele. Se pune la cuptor şi se lasă 30 de minute. Se stropeşte friptura cu sosul din tavă şi se mai lasă la cuptor 10 minute.

3. Se taie ardeiul şi ceapa roşie, iar salata verde se rupe. Iaurtul se amestecăcu brânza şi ceapa verde tăiată mărunt. Se condimentează după gust.

4. Friptura se taie şi se serveşte rece cu salata la care se adaugă 2-3 linguri de iaurt şi verdeaţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.