Salată cu rucola şi avocado

salata avocado

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 avocado
  • 1 pungă rucola
  • 1 portocală
  • 100 g miez de nucă
  • 1 lingura parmezan ras sau caşcaval uscat

Mod De Preparare

1. Din timp, se curăţă fructul de avocado, pentru care fructul se taie în două pe lung, până la sâmbure. Apoi, cele două jumătăţi se răsucesc în sens invers şi astfel se desfac. Se scoate sâmburele rotund.

2. Cele două jumătăţi se învelesc în folie şi se pun deoparte. În momentul preparării salatei, se desface avocado din folie, se taie fin cu un cuţit bine ascuţit şi se amestecă cu celelalte ingredinte. Se presară cu parmezan ras. Sfat! Acest fel de reţetă nu are nevoie de ulei, căci fructul de avocado are o consistenţă cremoasă, uşor grasă. Orice altă grăsime e în plus, deci strică gustul.

Foto: Shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor