Salată cu soia

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g soia cubuleţe
  • 400 g amestec de legume congelat
  • 1 ceapă mică
  • 3 ouă
  • 2 linguri muştar
  • 200 ml ulei
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Soia se fierbe conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj. Se scurge şi se lasă să se răcească. Legumele se fierb în apă cu sare. Se strecoară şi se lasă deoparte.

2. Două ouă se fierb 10 minute. Gălbenuşurile fierte se dau pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu gălbenuşul crud şi uleiul adăugat în porţii mici. Se condimentează după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Ceapa se taie cubuleţe, se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Pătrunjelul verde se spală, se curăţă şi se toacă mărunt.

3. Într-un castron suficient de mare se pun legumelele fierte, soia, maioneza, muştarul, ceapa şi pătrunjelul. Totul se amestecă uşor şi se condimentează, dacă mai este necesar.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.