Salată cu sos de roşii şi carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru salată
  • 350 g carne fiartă de vită
  • 1 ceapă
  • 1 conservă de hamsii (250 g)
  • 1 lingura lingură pătrunjel tocat
Pentru sosul de roşii
  • 5 linguri bulion
  • 2 linguri oţet
  • 1 lingurita muştar
  • 1/2 lingurita zahăr
  • 4 lingurite ulei
  • pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se taie cubuleţe carnea de vită şi ceapa. Se păstrează câteva hamsii pentru ornat, iar restul se taie mărunt.

2. Se amestecă într-un castron carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat.

3. Pentru sosul de roşii, se amestecă bulionul, oţetul, muştarul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust.

4. Sosul se toană peste carne şi se lasă 30 de minute deoparte. Se ornează cu hamsii întregi şi frunze de pătrunjel

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.