Salată cu ton

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g măsline
  • 1 conservă de peşte– ton
  • 100 g brânză de oi
  • 2 ouă
  • 100 ml oţet
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • piper
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 legatura verdeaţă

Mod De Preparare

1. Se fierb ouăle 10 minute. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs. Salata verde se spală şi se curăţă. Ceapa, castravetele şi ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie rondele. Verdeaţa se spală şi se curăţă.

2. Se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul. Se adaugă după gust sare, piper şi zahăr, apoi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

3. Într-un castron se pun toate legumele gata pregătite, se stropeşte cu sos şi se amestecă uşor. În final se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.