Salată cu varză murată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g varză murată
  • 3-4 cartofi potrivit de mari
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 400 g şuncă presată
  • 2 castraveţi muraţi
  • 100 g mazăre
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura pătrunjel verde
  • 1 roşie
  • 1 lingura ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Morcovii, mazărea şi cartofii se fierb separat în apă cu un praf de sare. Se scurg apoi şi se lasă să se răcească. Varza murată se stoarce bine de zeamă şi se toacă fideluţă. Se pune într-un castron mai mare, se presară cu piper şi se stropeşte cu ulei de măsline.

2. Se adaugă morcovii tăiaţi rondele, mazărea fiartă, cartofii tăiaţi cubuleţe, şunca presată tăiată fâşii, ceapa tăiată peştişori şi castraveciorii muraţi tăiaţi felii.

3. Totul se amestecă uşor, iar deasupra se toarnă smântâna condimentată, după gust, cu sare, piper şi pătrunjel verde. Se ornează cu 2-3 felii de roşie şi pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.