1. Se taie ardeii capia în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se toacă ceapa solzişori şi se pune la călit într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi puţină sare. Ceapa se lasă să se călească până se topeşte, apoi se pun ardeii capia tăiaţi fâşii mari.
2. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele şi se pun peste ardeii capia.
3. După ce s-au înmuiat bine şi au căpătat un aspect plăcut se bagă la cuptor aproximativ 20 de minute să se rumenească. Este important ca ardeii capia să nu se zdrobească atunci când sunt amestecaţi şi peste ei să nu se toarne apă. Trebuie să fiarbă în sucul propriu.
4. Această mâncare se condimentează cu sare şi piper după preferinţă şi nu uitaţi că mierea îi dă un gust special. Se poate servi ca un aperitiv cald sau rece, poate să ţină locul unei garnituri, de exemplu, sau, pur şi simplu, poate să fie o mâncare de post.