Salată de ardei iute cu ceapă

De erikachivu,

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute
  • 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
  • 600 ml oțet
  • 400 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 lingură sare

Mod De Preparare

O salată originală care arată bine şi e foarte gustoasă dacă o serveşti lângă o friptură zdravănă, în zilele friguroase de iarnă.

Prepară şi tu salată de ardei iute cu ceapă, în 2 pași și 3 mișcări!

  • Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
  •  Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat,  ceapa se taie peştișori.
  • Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
  • Salata fierbinte se bagî în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă).
Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 4 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.