Salată de bame uscate

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g bame uscate
  • 3 linguri oet
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul unei lamâi
  • sare

Mod De Preparare

Salata de bame e absolut delicioasă. Dacă nu ai mâncat niciodată, trebuie să o încerci. Iată reţeta:

1.    Bamele uscate se pun în apa calduţa sa se umfle pentru doua ore. Apoi, se fierb în apa rece cu oţet pentru 30 de minute maximum, în funcţie de bame.

2.    Se taie marunt patrunjelul si se face un sos din ulei cu suc de lamâie strecurat si un praf de sare.

3.    Bamele fierte si bine scurse se pun într-un bol de salata, se toarna sosul, se pune patrunjelul si se amesteca bine.

4.    Se da la rece pentru 30 de minute înainte de servire.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor