Salată de broccoli

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg broccoli
  • 300 g kaju
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri oţet aromatic
  • 300 g costiţă afumată
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingura zahăr
  • boia dulce

Mod De Preparare

1. Se curăţă broccoli, se desface în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se lasă să dea în câteva clocote şi după ce s-a înmuiat se lasă la scurs.

2. Separat, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se amestecă uleiul de măsline cu sare, piper, oţet aromatic, zahăr şi boia dulce.

3. Sâmburii de kaju se pun 5 minute la cuptor să se rumenească. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori, se freacă cu oţet aromatic şi sare.

4. Se taie costiţa cubuleţe şi se prăjeşte în sucul propriu. Costiţa, broccoli, ceapa şi sâmburii de kaju se amestecă cu sosul şi se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)