Salată de burtă cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g burtă de vită prefiartă
  • 300 g fasole verde
  • 2 ardei verzi
  • 1 ardei roşu
  • 100 g varză dulce tocată şi călită
  • 2 cepe
  • 2-3 lingurite sos de soia
  • oţet balsamic
  • sare
  • 4 lingurite ulei de măsline
  • 50 g mujdei de usturoi
  • 3-4 frunze tarhon

Mod De Preparare

1. Chiar dacă burta este prefiartă, este bine să fie spălată în apă călduţă şi să se mai fiarbă aproxi-mativ 60 de minute, ca să se înmoaie şi să se poată tăia bine.
2. Separat, se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Varza se toacă fideluţă, iar ardeii cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă şi se călesc legumele până se înmoaie.
3. Se verifică dacă a fiert burta de vită, se scoate din apă şi se taie fâşii. Acestea se pun în cratiţă cu legumele şi se lasă să scadă.
4. Între timp, se curăţă şi se rup păstăile de fasole verde şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un bol, se scurg de zeamă şi se adaugă în cratiţă cu celelalte legume şi cu burta de vită. Se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic şi soia. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de tarhon proaspăt şi mujdei de usturoi.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.