1. Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă. Se stropesc cu puţină apă şi ulei, se acoperă cu capacul şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160ºC.
2. Separat, se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă. Dacă nu aţi găsit măsline gata tăiate, atunci cele pe care le aveţi le desfaceţi de pe sâmburi şi le tăiaţi fâşii.
3. După ce s-au copt cartofii, se scot din cuptor şi se lasă la rece câteva minute. Se taie roşiile cubuleţe, se rupe salata sau se taie cu un cuţit special şi se amestecă cu măslinele. Se amestecă toate ingredientele cu sare, piper şi zahăr, dacă mai este nevoie, şi se acresc după preferinţă cu zeamă de lămâie sau cu oţet aromatic. Se garniseşte cu cimbru.