Mod De Preparare
Salata de cartofi și hering afumat este ideală pentru un prânz rapid sau o cină ușoară. În loc de hering afumat se poate folosi păstrăv afumat sau somon afumat.
Cum se prepară salata de cartofi cu hering afumat
- Se spală bine cartofii și se fierb cu sare (în coajă). Sunt gata când se poate introduce ușor furculița.
- Cartofii se lasă la răcit în apă rece. După răcire, se curăță de coajă și se taie cuburi.
- Roșiile se taie în jumătăți.
- Toate ingredientele se adaugă într-un vas încăpător.
- Se pregătește dressing-ul amestecând toate ingredientele într-un bol cu un tel sau într-un borcan cu capac care se agită.
- Se amestecă cu grijă dressing-ul cu salata, având grijă să nu se sfarme cartofii.
- Se lasă la frigider 2 ore pentru ca ingredientele să-și împrumute aromele.
- Salata de cartofi cu hering afumat se servește la temperatura camerei.