Salată de cartofi cu sos de brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 50 g unt
  • 2 castraveţi proaspeţi sau muraţi
  • 200 g brânză proaspătă
  • 50 g brânză de oaie
  • 100 g smântână
  • 100 g iaurt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare, 30 minute. Se scurg de apă, apoi se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă când încă mai sunt calzi. Cartofii se taie felii, se dau cu un praf de sare şi se ung cu unt.

2. Castraveţii se taie fideluţă, iar brânza dulce se pasează şi se amestecă cu smântâna şi iaurtul. Se adaugă brânza rasă şi se condimentează după gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.

3. Se pun cartofii în castroane mici, apoi se adaugă castraveţii tăiaţi fideluţă şi sosul de brânză. Se ornează cu pătrunjel verde şi se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi