Salată de ciuperci pleurotus marinate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • caşcaval ras
  • 3-4 căţei de usturoi
  • măsline verzi
  • piper
  • oţet aromatic
  • 1-2 lingurite zahăr
  • ulei de măsline
  • sare
  • 1 kg ciuperci
  • pătrunjel verde tocat mărunt

Mod De Preparare

Salata de ciuperci pleurotus este foarte gustoasa si sanatoasa. Invata sa o prepari dupa o reteta simpla!

1. Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scot din apă şi se lasă în sită să se scurgă.

2. Se pun într-un bol uleiul, sarea, zahărul, oţetul şi pătrunjelul tocat mărunt, se amestecă bine şi se lasă la frigider. Se curăţă şi usturoiul de coajă şi se pune în sos.

3. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică, se lasă la rece. Se pregătesc măslinele verzi, se scot sâmburii sau se taie feliuţe subţiri.

4. După ce aţi pregătit toate ingredientele, ciupercile se taie bucăţele şi pe deasupra se toarnă sosul pregătit. Dacă doriţi să fie mai acre, măriţi cantitatea de oţet aromatic şi pe deasupra presăraţi caşcavalul ras.

Salata de ciuperci pleurotus se poate servi ca garnitura. 

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)