Salată de crudităţi cu măsline verzi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 varză albă proaspătă, mică
  • 1-2 castraveţi proaspeţi
  • 1 ţelină mijlocie
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 roşii
  • 100 g măsline verzi umplute cu ardei
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Varza se curăţă de primul rând de frunze, se spală, se taie în sferturi şi se toacă fideluţă. Se pune într-un castron mai mare, se dă cu un praf de sare, se amestecă şi se lasă să se înmoaie, 20-25 minute.

2. Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea mare şi se pun separat, în alt castron. Se adaugă castraveţii şi roşiile tăiate felii, măslinele, varza înmuiată, mărarul şi pătrunjelul verde tocat. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi uleiul, apoi se amestecă şi se potriveşte la gust cu sare şi piper.

3. Se lasă la rece 5-10 minute şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.