Salată de cuşcuş

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g cuşcuş
  • 10 foi salată
  • 4 roşii
  • 1 castravete
  • câteva măsline
  • 2 cepe
  • sucul a două lămâi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 4 linguri pătrunjel
  • 2 linguri mentă

Mod De Preparare

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă.

1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit.

2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat de lămâie.

3.   Se adaugă roşiile, castravetele tăiat, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul şi menta fin tocate, se potriveşte gustul de sare.

4. Se dă la rece pentru 4 ore şi se serveşte pe frunze de salată, cu decor de măsline şi, eventual, feliuţe de lămâie.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.