Salată de fasole cu costiţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g fasole uscată
  • 1 ceapă roşie
  • 1 salată verde
  • zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat
  • 100 g caşcaval
  • 50 g crutoane de pâine
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Boabele de fasole se pun într-un bol cu apă caldă şi se lasă să se înmoaie de seara până dimineaţa.

2. Fasolea se fierbe în câteva ape, iar după aceea se scurge de apă şi se lasă la rece.

3. Salata verde se curăţă, se spală şi se rupe bucăţi potrivite. Ceapa roşie se taie solzişori şi se pune peste salată.

4. Separat, se pun într-o tigaie de teflon, fără ulei, bucăţile de bacon tăiate şi se prăjesc în sucul propriu. Acestea se pun împreună cu fasolea şi se condimentează cu sare, puţin piper, zeamă de lămâie sau oţet aromatic şi puţin ulei de măsline. Caşcavalul se taie cubuleţe şi se pune la sfârşit cu bucăţelele de pâine prăjită. Se serveşte la aperitiv.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete