Salată de fasole cu mărar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g fasole albă uscată cu bobul mare
  • 1-2 legaturi mărar verde
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare grunjoasă
  • piper alb și negru măcinat

Mod De Preparare

1. Se alege fasolea, se spală în două-trei ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie într-o cratiţă cu apă. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă schimbându-se apa de trei patru ori, până se elimină toxinele.
2. În ultima apă, se adaugă sare şi ulei şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce a fiert, se scoate în sită şi se scurge.
3. Separat, se curăţă ceapa, apoi se spală bine, se toacă şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă fasolea fiartă şi se amestecă uşor să nu se zdrobească boabele deja fierte.
4. Se curăţă usturoiul, se spală, se pisează, apoi se amestecă cu puţin ulei şi sare şi se adaugă la salata de fasole. Aceasta se ornează cu mărar verde şi se serveşte cu pâine proaspătă de secară.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.