Salată de fasole uscată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole albă și roșie uscată
  • 2-3 cepe roșii
  • 20 ml ulei de măsline
  • oțet aromatic, după gust
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper măcinat negru și alb
  • 1 crenguta cimbru

Mod De Preparare

1. Se alege fasolea şi se spală de 2-3 ori apoi se lasă să stea în apă călduţă, aproximativ 4-5 ore, înainte de a fi preparată.
2. După ce s-a umflat fasolea se scurge şi se pune să fiarbă la foc potrivit, în apă fără sare. Se lasă să clocotească şi apoi se scurge de prima apă. Se mai lasă apoi să dea în clocot de 2 ori şi se scurge din nou de apă, astfel încât să se elimine toxinele. Se lasă apoi să fiarbă şi se adaugă sarea.
3. După ce au fiert boabele, se scot în sită cu grijă să nu se zdrobească şi se lasă să se răcească.
4. Între timp, se toacă ceapa roşie şi se freacă cu sare, piper negru şi alb măcinat, se adaugă uleiul de măsline şi oţetul aromatic, după gust. La sfârşit, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se serveşte ornată cu crenguţe de cimbru proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.