Salată de fasole uscată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole albă
  • 1 ceapă mare albă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 1 fir de busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se lasă fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă călduţă. Dimineaţa se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele.

2. După ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

3. Într-un bol, se pun fasolea fiartă, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

4. În salata de fasole se mai pune zeama de la o lămâie sau oţet aromatic şi uleiul de măsline. Ingredientele se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se ornează cu busuioc sau cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă