Salată de fasole

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g fasole albă
  • 200 g pastramă de viţel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 g ceapă
  • 1-2 linguri oţet
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita boia
  • verdeaţă (frunze de pătrunjel, ţelină)
  • sare

Mod De Preparare

1. Se alege fasolea şi se spală bine, în mai multe ape. Se lasă la umflat în apă rece timp de 3-4 ore, apoi se fierbe bine, până ce se înmoaie.

2. Se curăţă ceapa şi ardeiul roşu şi se taie rondele. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă doar puţin, cât să se înmoaie. Se opreşte focul şi se adaugă boiaua, ardeiul iute mărunţit, oţetul şi sarea.

3. Fasolea se amestecă cu sosul de ceapă şi condimente. Carnea afumată se taie fâşii şi se pune deasupra. Salata obţinută se serveşte rece, ornată cu frunze de pătrunjel sau de ţelină.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma