Salată de fructe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g căpşuni sau fructe de pădure
  • 200 g nectarine
  • 1 măr verde
  • 1 măr galben
  • 1 grepfrut
  • 1 portocală
  • 200 g struguri boabe
  • 2 kiwi
  • 1 lingura migdale
  • 1 lingura nuci tăiate mărunt
  • 1 lingurita nucă de cocos rasă
  • 2 lămâi
  • 2 lingurite miere
  • frunze de mentă pentru décor

Mod De Preparare

1. Toate fructele se spală şi se curăţă. Se taie felii sau cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se amestecă uşor.

2. Mierea se diluează cu zeama de la cealaltă lămâie şi se toarnă peste fructe. Se adaugă nuca de cocos, nuca şi migdalele, se amestecă, se acoperă şi se păstrează vasul la frigider aproximativ o oră.

3. Când se serveşte, se pune în boluri cu tot sucul de fructe lăsat în castron şi se ornează cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare