Salată de fructe cu mascarpone

De Ileana,

Ingrediente

pentru aluat
  • 1/2 pepene galben
  • 2 kiwi
  • 2 banane
  • 1 portocală
  • 2 mandarine
  • 200 g mascarpone
  • 150 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 150 ml lichior de fructe exotice
  • 2 linguri fistic tocat mărunt
  • mentă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se stropesc cu lichior, se amestecă uşor, se acoperă şi se lasă la rece minim 2 ore.

2. Între timp, se freacă mascarpone cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul, apoi se înglobează frişca adăugată în porţii mici, până se obţine o cremă spumoasă.

3. Se pun fructele în castroane şi se toarnă în fiecare câte o parte din lichiorul în care s-au macerat fructele. Deasupra se pune câte o lingură de cremă, se presară fistic şi se ornează cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi