Salată de fructe cu migdale caramel

Salată de fructe cu migdale caramel

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 linguri miere
  • 4 portocale
  • 3 mandarine
  • 1 lămâie verde
  • 150 g zahăr
  • 80 g migdale
  • steluţe de anason
  • cuişoare
  • 1 vârf de cuţit de unt

Mod De Preparare

1. Se stoarce sucul de la o portocală peste miere şi se amestecă până se omogenizează.

2. Mandarinele şi lămâia verde se taie rondele, iar portocalele se curăţă de coajă şi se taie felii. Toate fructele se pun într-un castron, apoi se stropesc cu sucul de portocale şi se aromează cu steluţe de anason şi cuişoare. Se acoperă şi se lasă la rece o jumătate de oră.

3. Se pune într-o crăticioară zahărul cu două linguri de apă şi se lasă pe foc la caramelizat, iar spre final se adaugă alunele şi migdalele. Zahărul caramelizat se toarnă pe o folie din aluminiu unsă cu puţin unt, dacă se poate în forma unui grilaj. Când se întăreşte, se rupe în şase bucăţi.

4. Se pun fructele în cupe transparente, apoi se împarte sucul lăsat şi se toarnă peste fructe. Fiecare cupă se ornează cu migdale şi alone caramelizate.

Evaluează