Salată de fructe rafinată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 albuşuri
  • 1 compot ananas
  • zeama de la o portocală şi de la o lămâie
  • 8 smochine
  • 200 ml vin alb dulce
  • 50 g migdale
  • 150 g zahăr tos
  • 2 banane

Mod De Preparare

Se amestecă 2 banane tăiate felii cu ananasul dintr-un compot. Se stropeşte cu zeama de la o portocală şi de la o lămâie, apoi se adaugă 8 smochine fierte 10 minute în 200 ml vin alb dulce şi 50 g migdale. Se pun fructele în 4 boluri termorezistente, iar deasupra se acoperă cu bezea, obţinută din 2 albuşuri bătute cu 150 g zahăr tos. Se coc la foc mediu, cu uşa cuptorului deschisă, 30-35 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte