Salată de fructe

De Ileana,

Ingrediente

  • 850 g caise din compot
  • 475 g smochine
  • 3 mere mari
  • 3 pere mari
  • 350 g struguri albi
  • 350 g struguri negri
  • 6 linguri vin alb sec
  • 2 lingurite coajă de portocală confiată
  • 2 lingurite zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se scot caisele din compot şi se lasă la scurs. Se păstrează sucul. Smochinele se spală în apă călduţă, se curăţă de codiţe şi se lasă 5-10 minute pe un şervet uscat. Se pun apoi într-un castron şi se acoperă cu sucul din compotul de caise. Merele şi perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Strugurii se spală şi se rup din ciorchine.

2. Toate fructele astfel pregătite se pun într-un castron. Se stropesc cu vin şi zeamă de lămâie. Se adaugă coaja de portocale, se amestecă şi se lasă la rece 2 ore.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.