Salată de hribi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g hribi mici
  • 1 salată verde
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 legatura pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 lingura zahăr
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • coaja de la o lămâie verde
  • zeama de la o lămâie
  • 2 lingurite oţet balsamic

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală hribii în 3-4 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se taie felii potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 40 de minute.
2. După ce au fiert, se scot, se lasă să se scurgă şi, separat, se pregăteşte sosul vinegreta.
3. Într-un bol, se pune uleiul de măsline, coaja de lămâie verde pentru o aromă specială şi usturoiul tăiat mărunt.
4. Se adaugă sare, piper, zahăr, oţetul balsamic şi zeama de lămâie. Se amestecă bine cu un tel şi se lasă câteva minute la rece.
5. Se spală ceapa şi salata verde, se taie fâşii şi se amestecă cu hribii fierţi şi răciţi în prealabil şi, la final, se adaugă sosul vinegreta. Salata se serveşte ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)