Salată de iarnă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru sosul alb
  • 2 gălbenușuri fierte
  • 2 gălbenușuri crude
  • 2 linguri muștar
  • sare
  • piper alb și negru măcinat
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 300 g mazăre cu bobul mic
  • 200 g șuncă de Praga
  • 300 g ciuperci albe
  • zeama de la 2 lămâi
Pentru ornat
  • 2 ouă fierte
  • 4-5 frunze de țelină

Mod De Preparare

1. Se pun gălbenuşurile crude şi fierte într-un bol, se adaugă muştarul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie şi se amestecă cu uleiul puţin câte puţin. După ce s-a făcut maioneza, se amestecă cu smântâna şi se bagă la rece.
2. Se curăţă şi se spală ciupercile şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 30 de minute şi apoi se scot în sită. Mazărea fiartă se trece printr-un jet de apă călduţă şi se lasă să se scurgă.
3. Separat, se feliază şunca de Praga şi se pune într-un bol de sticlă. Se adaugă mazărea şi ciupercile tăiate felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se adaugă sosul alb.
4. Dacă mai este nevoie, se mai pune sare, piper şi puţin muştar cu hrean. Se amestecă uşor să nu se zdrobească mazărea şi se pune în cupe. Se ornează cu feliuţe de ou fiert, cu fâşii de şuncă şi cu frunzuliţe de ţelină.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)