Salată de leurdă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 legaturi leurdă
  • 2 ouă
  • 1 castravete
Pentru maioneză
  • 2 ouă
  • ulei
  • sare
  • suc de lămâie

Mod De Preparare

Leurda are exact gustul şi mirosul usturoiului, iar dacă nu te-ai gândit până acum cum ar merge o salată de leurdă, iată ce reţetă avem pentru tine:

1. Se face maioneza conform reţetei proprii, fie dintr-un gălbenuș crud şi unul fiert, fie din ouă crude. Se potriveşte de ulei, sare şi suc de lămâie şi se dă la rece.

2. Celelalte două ouă se fierb tari, se curăţă şi se taie cubuleţe care se pun într-un castron. Castravetele se taie şi el cubuleţe, iar leurda se taie fâşii care se adaugă peste ouăle din castron.

3. Se pune maioneza şi se amestecă uşor. Se lasă 15 minute la rece înainte de servire.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare