Limba este una dintre cele mai suculente bucaţi de muschi si singurul defect este ca trebuie fiarta mult timp. Altfel, este chiar un deliciu pe care vi-l propunem, chiar şi în salată:
1. Într-o oala, se pune apa si se presara 4 linguri de sare grunjoasa. Se adauga morcovii taia_i rondele, ceapa în care s-au înfipt cuisoarele, oţetul, ierburile prinse în buchet, foile de dafin si piperul. Se lasa la fiert timp de o ora. Apoi, în soluţie se pune limba si se lasa la fiert doua ore, la foc mic. Cât este fierbinte, cu ajutorul unui cuţit, se înlatura pieliţa care acopera muschiul de limba. Se taie bastonaşe.
2. Mazarea se trece sub un jet de apa si se pune într-un castron cu boabele de porumb, ridichiile taiate rondele si mararul tocat.
3. Pentru sos, într-un borcan, se pun 2 linguri de oţet si o lingura de mustar. Se presara sare si piper si se amesteca. Apoi se pune uleiul, se acopera cu capac si se agita borcanul foarte bine timp de 5 minute. Se va obţine un sos omogen.
4. Sosul se toarna peste legume, se asaza carnea si se aduce salata la masa.