Salată de mere cu pepene galben

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 pepeni galbeni mici
  • 4 mere
  • 200 linguri miere de albine
  • 2 lămâi
  • 200 g brânză dulce
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 1-2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri rom

Mod De Preparare

1. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se pun într-un castron şi se stropesc cu rom. Pepenii galbeni  se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Merele se spală, se curăţă de coajă, de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se pun în jumătăţile de pepene, se stropesc cu mierea de albine diluată cu zeama de la o lâmăie şi se pun la rece 15 minute.

2. Între timp, se bate frişca până devine densă, apoi se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se mai bate 2 minute şi se amestecă cu brânza dulce şi stafidele.

3. Se adaugă la fiecare porţie de salată câte o lingură de cremă de brânză şi se ornează cu lămâie şi mere tăiate felii.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă