Salată de orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung
  • 200 g fasole păstăi conservată
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare albă
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei
  • 10 ciuperci mici, din conservă
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare

Mod De Preparare

1. Se pune orezul la fiert în apă cu sare şi, separat, se fierb morcovii şi dovlecelul. Fasolea se scurge de apa în care a stat conservată şi se gustă. Dacă este cazul, se fierbe.

2. Ciupercile se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se toacă mărunt. Se pun într-un castron pentru salată.

3. Ceapa se taie peştişori şi se freacă cu puţină sare, apoi se pune peste ciuperci. Orezul fiert se trece sub un jet de apă şi se scurge bine, se pune în castron alături de morcovii tăiaţi cuburi mici şi de fasole, de asemenea, tăiată. Se adaugă dovlecelul fiert şi tăiat cubuleţe, pătrunjelul şi se pune uleiul.

4. Se amestecă uşor şi se aduce la masă.

Foto: Shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi